Αρχική » AIESEC

AIESEC

AIESEC είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος οργανισμός, μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός νεανικός οργανισμός. Διοικείται και απευθύνεται σε νέους από 18 έως 30 ετών. Τα μέλη της AIESEC ζουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία ανάπτυξης, που αποτελείται από συμμετοχή σε ομάδες, ανάληψη ηγετικών θέσεων εντός του οργανισμού, ενώ όλοι έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε προγράμματα πρακτική άσκηση στο εξωτερικό μέσα σ' ένα διεθνές μαθησιακό περιβάλλον. Ιδρύθηκε το 1948, ενώ στην Ελλάδα βρίσκεται από το 1956 και στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 1984.

 

Δίκτυο

Βρίσκεται σε 5 ηπείρους και 128 χώρες, σε περίπου 2400 πανεπιστήμια και απαριθμεί πάνω από 70.000 μέλη. Στην Ελλάδα έχει άμεση συνεργασία με τα εξής πανεπιστήμια:

 • Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
 • Πανεπιστήμιο Πειραιώς
 • Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
 • Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
 • Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
 • Πανεπιστήμιο Αιγαίου
 • Πανεπιστήμιο Πάτρας

 

Προγράμματα

 • Global Volunteer: Το Global Volunteer είναι μια έντονη διαπολιτισμική εμπειρία εθελοντικής κοινωνικής δράσης για νέους που θέλουν να αναπτύξουν τον εαυτό τους, βελτιώνοντας τον κόσμο. Το πρόγραμμα σου δίνει την ευκαιρία να αποκτήσεις πρακτικές εμπειρίες και να μάθεις κάνοντας. Ένα έντονο πολυπολιτισμικό περιβάλλον που σου επιτρέπει να αυξήσεις την αυτογνωσία σου και να κοιτάς πάντα την λύση στις προκλήσεις που προκύπτουν, να βελτιώσεις τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες και να αποκτήσεις έναν διεθνή τρόπο σκέψης. Ζήσε την εμπειρία και γίνε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.
 • Global Entrepreneur: Το Global Entrepreneur έχει ως στόχο να δώσει πρακτική εμπειρία από 1,5 έως 3 μήνες σε άτομα που ενδιαφέρονται είτε να χτίσουν την καριέρα τους στο συνεχώς αναπτυσσόμενο περιβάλλον των start-ups, είτε να δημιουργήσουν τη δικιά τους. Παράλληλα, ο συμμετέχοντας επεκτείνει παγκοσμίως το επαγγελματικό του δίκτυο και αναπτύσσει hard skills και soft skills απαραίτητα για την διεθνή και ελληνική αγορά εργασίας. Απευθύνεται σε φοιτητές και απόφοιτους από 18 μέχρι 30 χρονών, στους τομείς Marketing, Digital Marketing, Project Management και ΙΤ.
 • Global Talent: Το Global Talent δημιουργήθηκε με σκοπό να δώσει την ευκαιρία σε νέους που ξεκινάνε την καριέρα τους, να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία σε ένα διεθνές, δυναμικό και απαιτητικό περιβάλλον με αποτέλεσμα την ανάπτυξη σημαντικών hard skills και soft skills που θα τους βοηθήσει να χτίσουν ένα ανταγωνιστικό προφίλ στην ελληνική και παγκόσμια αγορά. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε τελειόφοιτους, απόφοιτους και μεταπτυχιακούς μέχρι 30 χρονών, στους τομείς Marketing, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Ανθρώπινου Δυναμικού, IT και Teaching.

Σχετικό Δελτίο Τύπου

Τα Μέλη της AIESEC

Όλες οι δραστηριότητες της AIESEC διοργανώνονται από τα μέλη της, τα οποία δουλεύουν ομαδικά έτσι ώστε να δώσουν τη δυνατότητα στους φοιτητές να ζήσουν μία ολοκληρωμένη εμπειρία ανάπτυξης μέσα από τη συμμετοχή τους σε ομάδες, εθνικά και διεθνή συνέδρια, καθώς και μέσω του προγράμματος διεθνούς πρακτικής άσκησης.

Μέλη της AIESEC μπορούν να γίνουν φοιτητές του πανεπιστημίου, ακόμα και από το πρώτο έτος των σπουδών τους.

Με τη συμμετοχή τους σε αυτές τις δραστηριότητες τα μέλη της AIESEC μπορούν να κερδίσουν:

 • Γνωριμία με νέους από 128 χώρες σε όλο τον κόσμο
 • Απασχόληση μέσα στα πλαίσια μίας ομάδας με κοινούς στόχους και εμπειρίες
 • Ανάπτυξη ηγετικών χαρακτηριστικών μέσω των ευκαιριών που προσφέρονται

 

Επικοινωνία - Περισσότερες πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα γραφεία επί της Ευρυπίδου 14 (τηλέφωνο: 210 3689829) Δευτέρα - Παρασκευή 10:00 - 17:00 και στην ιστοσελίδα www.aiesec.gr.

 

Είπαν για μας...

The UNESCO-AIESEC partnership is a most fruitful one in every respect and will continue to flourish. On this important occasion, I congratulate AIESEC in its dynamism as an organization dedicated to the goals of human development, peace, justice, freedom, solidarity and equality of opportunity for all, in particular for young people who are the future of each and every nation

Fredrico Mayor Γενικός Διευθυντής της UNESCO

 

AIESEC is one of the most efficient and productive efforts to create better mutual understanding among people of the world and to train better future leaders

Robert Kennedy

 

Πώς μπορώ να γίνω μέλος της AIESEC ή να μάθω περισσότερα για το Πρόγραμμα Διεθνούς Πρακτικής Άσκησης;

Πληροφορίες σχετικά με τις εγγραφές νέων μελών μπορείτε να βρείτε στο σχετικό δελτίο τύπου, ενώ για πληροφορίες γενικότερου περιεχομένου μπορείτε να απευθυνθείτε στο γραφείο της AIESEC.
Website: http://aiesec.org/