Αρχική » Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Ανακοίνωση για το πρόγραμμα Erasmus+ ακαδημαϊκού έτους 2015-2016

Ανακοίνωση

Αίτηση

Πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών και προσωπικού στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus Mundus Hermes

Δείτε την ανακοίνωση εδώ

Το Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας συμμετέχει σε δύο προγράμματα υποτροφιών ΣΩΚΡΑΤΗΣ / ΕΡΑΣΜΟΣ σε συνεργασία με δύο Πανεπιστήμια της Ιταλίας: Πανεπιστήμιο του Τορίνο (Università degli studi di Torino) και Πανεπιστήμιο της Ρώμης (La Sapienza). Με το Πανεπιστήμιο της Ρώμης συνεργάζεται επίσης στο πλαίσιο διμερούς μορφωτικής συμφωνίας για ανταλλαγή διδακτικού προσωπικού.

Επιπλέον, η Ιταλική Κατεύθυνση του Τμήματος αποτελεί ένα από τα δεκαέξι (16) παγκόσμια Κέντρα Μελέτης (Βελιγράδι, Βερολίνο, Βρυξέλλες, Παρίσι, Μπουένος Άιρες, Σαλαμάνκα, Μόσχα, Πράγα, Ριέκα,  Κάιρο, Τόκυο, Λισσαβόνα-Κουίμπρα, Αγία Πετρούπολη, Στοκχόλμη, Λιντς-Μάντσεστερ) για την απονομή του διεθνούς φήμης βραβείου Grinzane Cavour σε Ιταλό και σε αλλοδαπό συγγραφέα.

Σκοπός αυτών των προγραμμάτων είναι η ανταλλαγή φοιτητών και διδασκόντων μεταξύ των εν λόγω Πανεπιστημίων και η πλήρης ακαδημαϊκή αναγνώριση της περιόδου σπουδών στο εξωτερικό, η οποία διαρκεί από τρείς έως εννέα μήνες. Τα προγράμματα αυτά παρέχουν οικονομική ενίσχυση προκειμένου να καλυφθεί κατά το δυνατόν το κόστος κινητικότητας των φοιτητών.