Αρχική » Προβολή εκδήλωσης

Προβολή εκδήλωσης

09.10.2018

Έναρξη Δραστηριοτήτων του Χορευτικού Τομέα του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.)

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Το 1976 ιδρύεται ο Χορευτικός Τομέας από μία ομάδα φοιτητών που κινήθηκαν με περισσή αγάπη για τον ελληνικό χορό. Σύντομα, δημιουργείται ο Πολιτιστικός Όμιλος Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.), στον οποίο, όπως ήταν φυσικό, εντάχθηκε και ο Χορευτικός Τομέας.

Σκοπός του υπήρξε εξαρχής η ευαισθητοποίηση των φοιτητών σε θέματα του λαϊκού μας πολιτισμού, μέσα από την ενασχόληση με τον ελληνικό παραδοσιακό χορό. Η αυθεντική προσέγγιση και η προσήλωση στη γνήσια λαϊκή μας κληρονομιά, χωρίς διάθεση για μουσειακή αναπαράσταση ή στείρα αναπαραγωγή βημάτων, στάθηκε βασικός άξονας στην πορεία του.

Τα μαθήματα γίνονται στο Α΄ Υπόγειο της Πανεπιστημιακής Λέσχης. Ενώ ιδιαίτερο γνώρισμα του χώρου αποτελεί το διαρκώς ανανεούμενο έμψυχο υλικό. Τα μέλη μας, λόγω της ιδιότητάς τους ως φοιτητές, παραμένουν στον χώρο όσο τους επιτρέπει η διάρκεια φοίτησής τους, παρακολουθώντας σε καθημερινή βάση και για πολλές ώρες την εβδομάδα τα μαθήματα που προσφέρονται από εθελοντές.

Ο Χορευτικός Τομέας κάθε χρόνο πραγματοποιεί παραστάσεις παρουσιάζοντας χορούς, τραγούδια, ήθη και έθιμα από όλη την Ελλάδα, με σεβασμό στην ιστορία και τις ιδιαιτερότητες του κάθε τόπου. Αποτέλεσμα της προσπάθειας των μελών του κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους είναι η ετήσια παράσταση των τμημάτων στην οποία συμμετέχει το μεγαλύτερο δυναμικό του Τομέα. Τέλος με την Ομάδα Παραστάσεων  συμμετέχει σε πολιτιστικές εκδηλώσεις όποτε και όπου του ζητηθεί, πάντοτε αφιλοκερδώς, με μόνη ηθική απολαβή τη μεταλαμπάδευση της λαϊκής μας παράδοσης.


Αρχεία:
AFISA_01.jpg4.6 M