Αρχική » Προβολή εκδήλωσης

Προβολή εκδήλωσης

22.12.2016

Πρώτος Διεθνής Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος "Γιώργος Σεφέρης"

Η Έδρα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου του Παλέρμο Ιταλίας (Τομέας Ανθρωπιστικών Σπουδών) σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Σικελίας "Τρινακρία" και τον Εκδοτικό Οίκο "Nostos - Edizioni La Lisa" προκηρύσσει τον Πρώτο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος "Γιώργος Σεφέρης".

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η προώθηση και η διάδοση της Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής Λογοτεχνίας στην Ιταλία, καθώς και η προώθηση και διάδοση της Σύγχρονης Ιταλικής Λογοτεχνίας στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Ο διαγωνισμός διαρθρώνεται στα τέσσερα (4) διαφορετικά τμήματα που ακολουθούν:

    • Ποίηση στην Ελληνική Γλώσσα
    • Διήγημα στην Ελληνική Γλώσσα
    • Ποίηση στην Ιταλική Γλώσσα
    • Διήγημα στην Ιταλική Γλώσσα

Τα κείμενα των συμμετεχόντων μπορούν να αποσταλούν ταχυδρομικώς μέχρι την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017 στην παρακάτω διεύθυνση:


Cattedra di Lingua e Litteratura Neogreca

Dipartimento di Scienze Umanistiche

Universita degli Studi di Palermo

Viale delle Scienze - Edificio 12

90128 PALERMO (Italy)


Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού θα κοινοποιηθούν μέσω e-mail την Κυριακή 30 Απριλίου 2017, ενώ η Τελετή Βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο του Παλέρμο το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την "Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας και του Ελληνικού Πολιτισμού".

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο Διαγωνισμό, τις επιτροπές κρίσης, και χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών μπορείτε να βρείτε στη σχετική ανακοίνωση.