Αρχική » Προβολή νέου

Προβολή ανακοίνωσης

19.01.2022

Συλληπητήριο σημείωμα για τον θάνατο του Joseph Eynaud, Καθηγητή Μεταφρασεολογίας και Προέδρου του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας του Πανεπιστημίου L-Università ta' Malta

Το Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας εκφράζει τη λύπη του για τον θάνατο του  JOSEPH EYNAUD, Καθηγητή Μεταφρασεολογίας και Προέδρου του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας του Πανεπιστημίου L-Università ta' Malta. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας, υπήρξε ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της  γλώσσας και του πολιτισμού της Ιταλίας στη Μάλτα. Εξέδωσε πλήθος μελετών για την ιταλική λογοτεχνία και μετέφρασε πολλούς Ιταλούς λογοτέχνες και δοκιμιογράφους.

Το 2003 ο Joseph Eynaud ίδρυσε στο πανεπιστήμιο της Μάλτας το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας (Department of Translation and Interpreting Studies), στο πλαίσιο του οποίου, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διοργάνωσε το Εργαστήριο Ορολογίας, με ενεργή συμμετοχή στο European Master in Translation και το European Master in Conference Interpreting.

Από το 2015, υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος του L-Università ta' Malta για τη συμφωνία Erasmus με το Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας (ΤΙΓΦ) του ΕΚΠΑ, ενώ το 2017 εκπροσώπησε το L-Università ta' Malta στο Διεθνές Συνέδριο Italoellenica. Συναντήσεις για τη Γλώσσα και τη Μετάφραση, το οποίο διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Γλώσσας, Μετάφρασης και Μελέτης των σχέσεων μεταξύ ιταλικής και ελληνικής γλώσσας του ΤΙΓΦ σε συνεργασία με το μαλτέζικο πανεπιστήμιο.