Αρχική » Το Τμήμα » Φυσιογνωμία του Τμήματος

Φυσιογνωμία του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας

Το Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας καθ' όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του διατηρούσε μία γόνιμη συνεργασία µε την Ιταλική Πρεσβεία και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο σε επίπεδο επιστημονικών και πολιτιστικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων µε στόχο την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση και γενικότερη πνευματική καλλιέργεια των φοιτητών του.

Το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών του νέου Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας επικεντρώνεται στη Γλώσσα, τη Λογοτεχνία και τον Πολιτισμό της Ιταλίας, καθώς και στις Πολιτισμικές Αλληλεπιδράσεις των δύο χωρών, Ελλάδας  - Ιταλίας.

Επίσης, στο Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας λειτουργεί από το 2009 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Ελληνορωμαϊκές-Ελληνοϊταλικές Σπουδές: Λογοτεχνία, Ιστορία και Πολιτισμός». Από το ακαδημαϊκό έτος 2018-19, το ΠΜΣ λειτουργεί αναμορφωμένο, με νέα ονομασία: «Ελληνοϊταλικές Σπουδές: Ιστορία, Λογοτεχνία, Κλασική Παράδοση», κατόπιν της υπ’ αρ. 745/8-6-2018 απόφασης της Πανεπιστημιακής Συγκλήτου του ΕΚΠΑΑντικείμενο του Προγράμματος είναι η ακαδημαϊκή κατάρτιση, η ανάπτυξη επιστημονικής έρευνας και η παραγωγή νέας γνώσης στο πεδίο των Ελληνορωμαϊκών Ελληνοϊταλικών Σπουδών