Αρχική » Υποτροφίες

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Υποτροφίες από το Κινέζικο Πανεπιστήμιο Tsinghua του Πεκίνου

Το Πανεπιστήμιο Tsinghua  του Πεκίνου καλεί ξένους φοιτητές να συμμετάσχουν σε θερινό πρόγραμμα (summer school) με στόχο τη γνωριμία τους με το Πανεπιστήμιο και την καλύτερη κατανόηση της Κίνας.

Το πρόγραμμα διοργανώνεται στα Αγγλικά και διαρκεί δύο εβδομάδες, από 16 έως 29 Ιουλίου 2017. Το Πανεπιστήμιο Tsinghua καλύπτει όλα τα έξοδα εκτός από τα αεροπορικά εισιτήρια.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν μόνο ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους (τη φόρμα της αίτησης μπορείτε να τη βρείτε εδώ) στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Πανεπιστήμιο Tsinghua :  experiencing-china[at]tsinghua.edu[dot]cn. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων στο Πανεπιστήμιο Tsinghua είναι την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017.

Για τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων πατήστε εδώ.

Υποτροφίες Χωρών της Αλλοδαπής σε Έλληνες Υπηκόους, στο Πλαίσιο Διμερών Μορφωτικών Συμφωνιών για το Ακαδημαϊκό Έτος 2017-2018

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προκηρύσσει για το θέρος 2017 και για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 υποτροφίες που χορηγούνται από Κυβερνήσεις των παρακάτω χωρών της αλλοδαπής σε Έλληνες υπηκόους, στο πλαίσιο διμερών μορφωτικών συμφωνιών:

 • Αρμενία
 • Βουλγαρία
 • Εσθονία 
 • Ιορδανία
 • Λετονία
 • Νότιος Κορέα
 • Ουγγαρία
 • Πολωνία
 • Σλοβακία
 • Σλοβενία
 • Τουρκία
 • Τσεχία
 • Ρουμανία
 • Βέλγιο
 • Κροατία
 • Σερβία


Οι υποτροφίες αφορούν:

α) Θερινά σεμινάρια γλώσσας και πολιτισμού για το θέρος του 2017

β) Προπτυχιακές, μεταπτυχιακές σπουδές και έρευνα για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις από την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017 μέχρι και τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή ή με κατάθεση τους στο Κεντρικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προς τη Διεύθυνση Οργανωτικής και Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης, Τμήμα Δ' Φοιτητικών Θεμάτων και Υποτροφιών.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκάστοτε υποτροφίες, τα δικαιολογητικά, τους όρους των υποτροφιών, τα ηλικιακά όρια, τη συμπλήρωση των δικαιολογητικών, καθώς και οι αντίστοιχες φόρμες αίτησης παρατίθενται στη σχετική προκήρυξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και στη συμπληρωματική ανακοίνωση σχετικά με τις υποτροφίες των χωρών Τσεχία και Ρουμανία.

Τη συμπληρωματική ανακοίνωση σχετικά με το θερινό σεμινάριο γαλλικής γλώσσας στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών, Βέλγιο, μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Τη συμπληρωματική ανακοίνωση σχετικά με τις υποτροφίες που σχετίζονται με την Κροατία μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Τη συμπληρωματική ανακοίνωση σχετικά με τις υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές ή έρευνα και την παρακολούθηση θερινού σεμιναρίου σερβικής γλώσσας στη Σερβία με καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017, μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Προκηρύξεις 13 Υποτροφιών για Προπτυχιακές Σπουδές, με Διαγωνισμό, για το Ακαδημαϊκό Έτος 2014-2015

Το Τμήμα Υποτροφιών της Διεύθυνσης Κληροδοτημάτων ανακοινώνει:

13 (δεκατρείς) προκηρύξεις  προπτυχιακών υποτροφιώνμε διαγωνισμόγια το πανεπιστημιακό έτος 2014-15

με ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017.

Αναλυτικές πληροφορίες : http://www.uoa.gr/anakoinoseis-kai-ekdhloseis/anakoinoseis/proboli-anakoinwshs/ypotrofies-gia-proptyxiakes-spoydes-me-diagwnismo-pan-ko-etos-2014-2015.html

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 210 368 9131 -34

email : ypotrofies@uoa.gr

 

Πρόγραμμα Υποτροφιών του Ιδρύματος Matsumae της Ιαπωνίας

Το Διεθνές Ίδρυμα Matsumae προκηρύσσει πρόγραμμα υποτροφιών διάρκειας τριών (3) έως έξι (6) μηνών για τη χρονική περίοδο από τον Απρίλιο του 2018 μέχρι το Μάρτιο του 2019.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο Ίδρυμα μέχρι την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην ιστοσελίδα http://www.mif-japan.org και στην ηλεκτρονική διεύθυνση contact@mif-japan.org. Τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Χορήγηση 1 Υποτροφίας από την Ινδία σε Έλληνες Φοιτητές για το Ακαδημαϊκό Έτος

Η κυβέρνηση της Ινδίας μέσω του Προγράμματος Πολιτιστικών Υποτροφιών του Ινδικού Συμβουλίου Πολιτιστικών Σχέσεων (ICCR) χορηγεί μία (1) υποτροφία σε Έλληνες φοιτητές για δωρεάν σπουδές ανώτατης εκπαίδευσης στην Ινδία.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.iccr.gov.in, καθώς και να επικοινωνήσουν με την Πρεσβεία της Ινδίας στις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις: embassy@indiaembassy.gr ή hoc@indiaembassy.gr.

Τη σχετική ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Χρηματικά Βραβεία Εστίας Ναυτικών

Δείτε την ανακοίνωση εδώ