Αρχική » Υποτροφίες

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Προκήρυξη Υποτροφιών για Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές στο Εσωτερικό για το Ακαδημαϊκό Έτος 2017-2018 από το Κληροδότημα «ΖΩΗΣ ΣΟΥΤΣΟΥ»

Το Κληροδότημα «ΖΩΗΣ ΣΟΥΤΣΟΥ» προκηρύσσει τη χορήγηση τεσσάρων (04) υποτροφιών, με επιλογή, για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 για σπουδές Δεύτερου Κύκλου (μεταπτυχιακές) και Τρίτου Κύκλου (διδακτορικές) σε Ημεδαπά Πανεπιστήμια.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση από την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 έως και την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας (Ψ.Υ.ΔΗ.ΠΕ.Ε.Κ.) με τους κωδικούς που έχουν ως πιστοποιημένοι χρήστες του Taxisnet.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις, τα κριτήρια, τα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν για τη χορήγηση των υποτροφιών, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης, μπορείτε να βρείτε στη στη σχετική ανακοίνωση.

Προκήρυξη Υποτροφιών για Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές στο Εσωτερικό για το Ακαδημαϊκό Έτος 2017-2018 από το Κληροδότημα "ΑΦΩΝ ΖΩΣΙΜΑ"

Το Κληροδότημα "ΑΦΩΝ ΖΩΣΙΜΑ" προκηρύσσει δύο (2) υποτροφίες, με επιλογή, για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 για σπουδές Δεύτερου Κύκλου (μεταπτυχιακές) και Τρίτου Κύκλου (διδακτορικές) σε ημεδαπά Πανεπιστήμια.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση από την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 έως και την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας (Ψ.Υ.ΔΗ.ΠΕ.Ε.Κ.) με τους κωδικούς που έχουν ως πιστοποιημένοι χρήστες του Taxisnet.

Οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση της υποτροφίας είναι οι εξής:

  • Πτυχίο ημεδαπών Πανεπιστημίων με βαθμό πτυχίου τουλάχιστον "λίαν καλώς"
  • Καταγωγή από την Ήπειρο
  • Ηλικία έως 36 ετών
  • Εγγραφή σε εγκεκριμένο πρόγραμμα Δεύτερου Κύκλου (μεταπτυχιακές) και Τρίτου Κύκλου (διδακτορικές) σπουδών σε ημεδαπό Πανεπιστήμιο

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις, τα κριτήρια, τα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν για τη χορήγηση των υποτροφιών, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης, μπορείτε να βρείτε στη σχετική ανακοίνωση.

Υποτροφίες από την Κυβέρνηση της Κίνας για το Ακαδημαϊκό Έτος 2019-2020

Η Κινέζικη Κυβέρνηση ανακοινώνει την έναρξη ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στις υποτροφίες του Chinese Government Scholarship Program για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις συμμετοχής και τα απαραίτητα διακιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν στο http://www.csc.edu.ch/studyinchina ή στο www.campuschina.org, καθώς και στα εξής έγγραφα:

Η υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών θα πρέπει να γίνει μέχρι και τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2019.

Τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

 

Πρόγραμμα Υποτροφιών 2020 από το Διεθνές Ίδρυμα Matsumae της Ιαπωνίας

Το Διεθνές Ίδρυμα Matsumae της Ιαπωνίας προκηρύσσει πρόγραμμα υποτροφιών για ερευνητές, διάρκειας τριών (3) έως έξι (6) μηνών για τη χρονική περίοδο από τον Απρίλιο του 2020 μέχρι το Μάρτιο του 2021.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν υποβάλλει αίτηση συμμετοχής η οποία θα έχει περιέλθει στο Ίδρυμα μέχρι και την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019 και ώρα Ιαπωνίας 17:00.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην ιστοσελίδα http://www.mif-japan.org. Η ανακοίνωση για το ανωτέρω πρόγραμμα υποτροφιών (RESEARCH FELLOLWSHIP PROGRAM 2020 ANNOUNCEMENT) καθώς και η φόρμα για την αίτηση (APPLICATION FORM FOR 2020) είναι διαθέσιμες στην ίδια ιστοσελίδα.

Τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Υποτροφίες της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD), Ακαδημαϊκό Έτος 2019-2020

Η Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) προκηρύσσει τη χορηγία υποτροφιών για φοιτητές, ερευνητές και καθηγητές από την Ελλάδα για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Οι υποτροφίες απευθύνονται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές όλων των κλάδων, υποψήφιους διδάκτορες και ερευνητές, νέους επιστήμονες και καθηγητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις προϋποθέσεις και τους όρους μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στο συνημμένο έγγραφο.

Αναλυτικές και επίσημες προκηρύξεις είναι διαθέσιμες στο: www.funding-guide.de. Πληροφορίες παρέχει το Ενημερωτικό Κέντρο της DAAD στην Αθήνα: www.daad.gr , τηλ. 210-3608171, daad[at]athen.goethe[dot]org.

Τη σχετική ανακοίνωση μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Υποτροφίες της Αιγύπτου στον Τομέα της Γεωργίας για το Έτος 2019

Το Διεθνές Κέντρο Γεωργίας της Αιγύπτου (Egyptian International Center for Atriculture) προκηρύσσει 1 (μία) υποτροφία για εκπαιδευτικό πρόγραμμα (training course) στον τομέα της γεωργίας για το έτος 2019. Οι αιτήσεις υποψηφιότητας θα πρέπει να υποβληθούν στο Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα, στη διεύθυνση: Πανεπιστημίου 6, Αθήνα 106 71, 3ος όροφος. Τηλ.: 210-3632824, e-mail: culceneg[at]otenet[dot]gr.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις συμμετοχής για την υποτροφία, τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι, τις παροχές της υποτροφίας και τις προθεσμίες υποβολής των αιτήσεων μπορείτε να βρείτε στη σχετική ανακοίνωση.

Αντίστοιχα, την αίτηση συμμετοχής, καθώς και τη λίστα των ετήσιων εκπαιδευτικών προγραμμάτων μπορείτε να βρείτε στο συνημμένο έγγραφο.

Υποτροφίες της Κυβέρνησης της Αυστρίας

Η Αυστριακή Κυβέρνηση προσφέρει υποτροφίες και διάφορα επιχορηγούμενα προγράμματα, τα οποία μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην αυστριακή βάση δεδομένων: https://grants.at , σε γερμανική και αγγλική γλώσσα.

Τη σχετική ανακοίνωση του ΕΚΠΑ μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Εθνικό Πρόγραμμα Υποτροφιών της Σλοβακίας

Στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Υποτροφιών της κυβέρνησης της Σλοβακίας με στόχο την κινητικότητα των φοιτητών σε διεθνές επίπεδο, ανακοινώνεται πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για σπουδές κατά το θερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 και το χειμερινό εξάμηνο του 2019-2020.

Οι υποτροφίες αφορούν ξένους προπτυχιακούς φοιτητές (που βρίσκονται τουλάχιστον στο 3° έτος σπουδών), υποψήφιους διδάκτορες, καθηγητές πανεπιστημίου, ερευνητές και καλλιτέχνες, οι οποίοι επιθυμούν τη διαμονή τους σε σλοβάκικά πανεπιστήμια και σλοβάκικά ερευνητικά ιδρύματα. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις συνθήκες των υποτροφιών είναι διαθέσιμες στο: https://www.scholarships.sk/en/main/programme-terms-and-conditions/foreign-apDlicants.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.scholarships.sk και η προθεσμία υποβολής είναι έως την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018, για υποτροφίες ακαδημαϊκού έτους 2018-2019, και έως την Τετάρτη 30 Απριλίου 2019για υποτροφίες ακαδημαϊκού έτους 2019-2020. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σχετική ανακοίνωση.

Χορήγηση 1 Υποτροφίας από την Ινδία σε Έλληνες Φοιτητές για το Ακαδημαϊκό Έτος

Η κυβέρνηση της Ινδίας μέσω του Προγράμματος Πολιτιστικών Υποτροφιών του Ινδικού Συμβουλίου Πολιτιστικών Σχέσεων (ICCR) χορηγεί μία (1) υποτροφία σε Έλληνες φοιτητές για δωρεάν σπουδές ανώτατης εκπαίδευσης στην Ινδία.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.iccr.gov.in, καθώς και να επικοινωνήσουν με την Πρεσβεία της Ινδίας στις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις: embassy@indiaembassy.gr ή hoc@indiaembassy.gr.

Τη σχετική ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων μπορείτε να τη δείτε εδώ.