Αρχική » Υποτροφίες

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Προκήρυξη Υποτροφιών από το Ίδρυμα Ωνάση για το Ακαδημαϊκό Έτος 2017-2018

Από το 1978, το Ίδρυμα Ωνάση εργάζεται με συνέπεια για να εξασφαλίζει τους πόρους που χρειάζεται ο θεσμός των υποτροφιών. Χιλιάδες υπότροφοι έως σήμερα, επιλεγμένοι με διαφάνεια και αξιοκρατία, πραγματοποίησαν το όνειρό τους και πήγαν ψηλά. 

Φοιτητές, επιστήμονες και καλλιτέχνες άνοιξαν τους ορίζοντές τους, εμπλούτισαν το γνωστικό τους πεδίο και ανταπέδωσαν με το μετέπειτα έργο τους την ωφέλεια στην κοινωνία. Αυτή την έννοια δίνει το Ίδρυμα Ωνάση στην "κοινωφέλεια": Ωφελεί συνανθρώπους μας, που με τη σειρά τους θα ωφελήσουν την κοινωνία. 

Από το 1978 έως το 2017 το Ίδρυμα Ωνάση έχει προκηρύξει συνολικά 7000 υποτροφίες. Έτσι και φέτος προκηρύσσει υποτροφίες στους παρακάτω τομείς για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018:

 • Υποτροφίες για σπουδές στο εξωτερικό: Το Ίδρυμα προκηρύσσει το 40ο Πρόγραμμα Υποτροφιών προς Έλληνες για σπουδές επιπέδου Master και Διδακτορικού σε πλειάδα Επιστημονικών και Καλλιτεχνικών κλάδων.
 • Υποτροφίες για σπουδές στην Ελλάδα: Το Ίδρυμα προκηρύσσει το 18ο Πρόγραμμα Υποτροφιών προς Έλληνες σε πλειάδα Επιστημονικών και Καλλιτεχνικών κλάδων για σπουδές σε Ελληνικά ΑΕΙ, που παρέχουν οργανωμένα Μεταπτυχιακά και Διδακτορικά προγράμματα.

Η υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών και για τις δύο κατηγορίες μπορεί να γίνει μέχρι και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά στον εξής σύνδεσμο: http://www.onassis.org στη κατηγορία "Υποτροφίες -> Υποτροφίες προς Έλληνες".

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα Υποτροφιών, Αισχίνου 4, Πλάκα, τηλ. 210 3713051-57,                   e-mail fph@onassis.org.

Οι πλήρεις όροι και προϋποθέσεις των προγραμμάτων υποτροφιών περιέχονται στα κείμενα των αντίστοιχων Προκηρύξεων.

8 Προκηρύξεις Μεταπτυχιακών Υποτροφιών Πανεπιστημιακού Έτους 2014 – 2015

Το Τμήμα Υποτροφιών της Διεύθυνσης Κληροδοτημάτων ανακοινώνει 8 προκηρύξεις μεταπτυχιακών υποτροφιών, με διαγωνισμό, για το πανεπιστημιακό έτος 2014 - 2015. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για τις παρακάτω προκηρύξεις μέχρι την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017:

 • Ιωάννου Αλεβιζάτου - Κόντου: τρεις (3) υποτροφίες (pdf)
 • Ματθίλδης Χας Κ. Βαρβαρέσου: μία (1) υποτροφία (pdf)
 • Ελένης Θεοδωρίδου - Stimson: δύο (2) υποτροφίες (pdf)
 • Ελένης Θεοδωρίδου: μία (1) υποτροφία (pdf)
 • Κωνσταντίνου Κριεζή: τρεις (3) υποτροφίες (pdf)
 • Αντωνίου Παπαδάκη: πέντε (5) υποτροφίες (pdf)
 • Σινανίδη Ορέστη: μία (1) υποτροφία (pdf)
 • Περικλέους Φρειδερίκου: πέντε (5) υποτροφίες (pdf)

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις 8 προκηρύξεις και τα δικαιολογητικά των αιτήσεων μπορείτε να βρείτε στη σχετική ανακοίνωση και στην παρακάτω ιστοσελίδα:

http://www.uoa.gr/anakoinoseis-kai-ekdhloseis/proboli-newn/ypotrofies-gia-metaptyxiakes-spoydes-me-diagwnismo-pan-ko-etos-2014-2015.html

Για τυχόν ερωτήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 210 368 9131 - 34 ή στο παρακάτω e-mail: ypotrofies[at]uoa[dot]gr.

Υποτροφίες Χωρών της Αλλοδαπής σε Έλληνες Υπηκόους, στο Πλαίσιο Διμερών Μορφωτικών Συμφωνιών για το Ακαδημαϊκό Έτος 2017-2018

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προκηρύσσει για το θέρος 2017 και για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 υποτροφίες που χορηγούνται από Κυβερνήσεις των παρακάτω χωρών της αλλοδαπής σε Έλληνες υπηκόους, στο πλαίσιο διμερών μορφωτικών συμφωνιών:

 • Αρμενία
 • Βουλγαρία
 • Εσθονία 
 • Ιορδανία
 • Λετονία
 • Νότιος Κορέα
 • Ουγγαρία
 • Πολωνία
 • Σλοβακία
 • Σλοβενία
 • Τουρκία
 • Τσεχία
 • Ρουμανία


Οι υποτροφίες αφορούν:

α) Θερινά σεμινάρια γλώσσας και πολιτισμού για το θέρος του 2017

β) Προπτυχιακές, μεταπτυχιακές σπουδές και έρευνα για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις από την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017 μέχρι και τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή ή με κατάθεση τους στο Κεντρικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προς τη Διεύθυνση Οργανωτικής και Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης, Τμήμα Δ' Φοιτητικών Θεμάτων και Υποτροφιών.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκάστοτε υποτροφίες, τα δικαιολογητικά, τους όρους των υποτροφιών, τα ηλικιακά όρια, τη συμπλήρωση των δικαιολογητικών, καθώς και οι αντίστοιχες φόρμες αίτησης παρατίθενται στη σχετική προκήρυξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και στη συμπληρωματική ανακοίνωση σχετικά με τις υποτροφίες των χωρών Τσεχία και Ρουμανία.

Υποτροφίες για Προπτυχιακές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Lingnan University του Hong Kong για το Ακαδημαϊκό Έτος 2017-2018

Το Πανεπιστήμιο Lingnan University στο Hong Kong προσφέρει προπτυχιακά προγράμματα σπουδών στις Τέχνες, Διοίκηση Επιχειρήσεων, και Κοινωνικές Επιστήμες.

Οι ενδιαφερόμενοι που θα ήθελαν να λάβουν υποτροφία αλλοδαπού φοιτητή στα παραπάνω προπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου, για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις μέχρι την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αιτήσεις και τα προπτυχιακά προγράμματα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.LN.edu.hk/admissions/ug/overseas, στο τηλέφωνο (852) 2616 8750 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση UGadm[at]LN.edu[dot]hk. Για τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων πατήστε εδώ.

Πρόγραμμα Υποτροφιών του Ιδρύματος Matsumae της Ιαπωνίας

Το Διεθνές Ίδρυμα Matsumae προκηρύσσει πρόγραμμα υποτροφιών διάρκειας τριών (3) έως έξι (6) μηνών για τη χρονική περίοδο από τον Απρίλιο του 2018 μέχρι το Μάρτιο του 2019.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο Ίδρυμα μέχρι την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην ιστοσελίδα http://www.mif-japan.org και στην ηλεκτρονική διεύθυνση contact@mif-japan.org. Τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Χορήγηση 1 Υποτροφίας από την Ινδία σε Έλληνες Φοιτητές για το Ακαδημαϊκό Έτος

Η κυβέρνηση της Ινδίας μέσω του Προγράμματος Πολιτιστικών Υποτροφιών του Ινδικού Συμβουλίου Πολιτιστικών Σχέσεων (ICCR) χορηγεί μία (1) υποτροφία σε Έλληνες φοιτητές για δωρεάν σπουδές ανώτατης εκπαίδευσης στην Ινδία.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.iccr.gov.in, καθώς και να επικοινωνήσουν με την Πρεσβεία της Ινδίας στις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις: embassy@indiaembassy.gr ή hoc@indiaembassy.gr.

Τη σχετική ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Χορήγηση 3 Υποτροφιών σε Έλληνες Φοιτητές για Μεταπτυχιακό Κύκλο Σπουδών στην Αγγλική Γλώσσα από το Beijing Institute of Technology (BIT) για το Ακαδημαϊκό Έτος 2017-2018

Το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Πεκίνου (Beijing Institute of Technology - BIT) προκηρύσσει τη χορήγηση τριών (3) υποτροφιών για μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών σε Έλληνες αποφοίτους για το ακαδημαϊκό έτος 2017 - 2018.

Οι υποψήφιοι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν ή να αποστείλουν ταχυδρομικά ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ τις αιτήσεις μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά τους στο Κεντρικό πρωτόκολλο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων - ΥΠ.Π.Ε.Θ. (Ανδρέα Παπανδρέου 37, 15180 - Μαρούσι, [Ηλεκτρικός σταθμός: Νερατζιώτισσα - Ισόγειο - Γραφείο 0103]) μέχρι και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017. Επίσης θα πρέπει να συμπληρωθεί και κατατεθεί το σχετικό Έντυπο Υγείας.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων προς το CSC Online Application System (http://laihua.csc.edu.cn) μπορεί να πραγματοποιείται από την Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017 μέχρι και την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι καλύπτουν οι υποτροφίες μπορείτε να βρείτε στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Στο BIT Admission Book 2017 μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις υποτροφίες και τα προγράμματα, ενώ για διευκρινιστικές ερωτήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στο παρακάτω e-mail: jiapeishen@bit.edu.cn

Υποτροφίες του Κληροδοτήματος «ΖΩΗΣ ΣΟΥΤΣΟΥ» για Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές σε Ημεδαπά Πανεπιστήμια κατά το Ακαδημαϊκό Έτος 2015-2016

Το Κληροδότημα «ΖΩΗΣ ΣΟΥΤΣΟΥ» προκηρύσσει τη χορήγηση, με επιλογήτεσσάρων (04) υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2015 - 2016 για σπουδές Δεύτερου Κύκλου (μεταπτυχιακές) και Τρίτου Κύκλου (διδακτορικές) σε Ημεδαπά Πανεπιστήμια.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση από την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 έως και την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας (Ψ.Υ.ΔΗ.ΠΕ.Ε.Κ.) με τους κωδικούς που έχουν ως πιστοποιημένοι χρήστες του Taxisnet.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις, τα κριτήρια, τα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν για τη χορήγηση των υποτροφιών, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης, μπορείτε να βρείτε στη στη σχετική ανακοίνωση.

Υποτροφίες του Κληροδοτήματος «Παν. Τριανταφυλλίδη» για Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές σε Ημεδαπά Πανεπιστήμια κατά το Ακαδημαϊκό Έτος 2015-2016 με Καταγωγή από την Πελοπόννησο

Το Κληροδότημα «Παν. Τριανταφυλλίδη» προκηρύσσει τη χορήγηση, με επιλογή, πέντε (05) υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2015 - 2016 για σπουδές Δεύτερου Κύκλου (μεταπτυχιακές) και Τρίτου Κύκλου (διδακτορικές) σε Ημεδαπά Πανεπιστήμια, προτιμώμενων των πτυχιούχων Γεωργικών και Κτηνιατρικών Σχολών, για ένα (1) έτος.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση από την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 έως και την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας (Ψ.Υ.ΔΗ.ΠΕ.Ε.Κ.) με τους κωδικούς που έχουν ως πιστοποιημένοι χρήστες του Taxisnet.

Οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση της υποτροφίας είναι οι εξής:

 • Πτυχίο ημεδαπού Πανεπιστημίου
 • Καταγωγή από την Πελοπόννησο
 • Ηλικία έως 36 ετών
 • Εγγραφή σε εγκεκριμένο πρόγραμμα Δεύτερου Κύκλου (μεταπτυχιακές) και Τρίτου Κύκλου (διδακτορικές) σπουδών σε ημεδαπό Πανεπιστήμιο


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις, τα κριτήρια, τα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν για τη χορήγηση των υποτροφιών, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης, μπορείτε να βρείτε στη σχετική ανακοίνωση.

Υποτροφίες του Κληροδοτήματος «Παν. Τριανταφυλλίδη» για Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές κατά το Ακαδημαϊκό Έτος 2015-2016 με Καταγωγή από την Πελοπόννησο

Το Κληροδότημα «Παν. Τριανταφυλλίδη» προκηρύσσει τη χορήγηση, με επιλογή, πέντε (05) υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2015 - 2016 για σπουδές Δεύτερου Κύκλου (μεταπτυχιακές) και Τρίτου Κύκλου (διδακτορικές) σε Πανεπιστήμια εξωτερικού για ένα (1) έτος.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση από τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017 έως και τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας (Ψ.Υ.ΔΗ.ΠΕ.Ε.Κ.) με τους κωδικούς που έχουν ως πιστοποιημένοι χρήστες του Taxisnet.

 

 

Οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση της υποτροφίας είναι οι εξής:

 • Πτυχίο ημεδαπού Πανεπιστημίου. Προτιμώνται οι πτυχιούχοι Γεωργικών και Κτηνιατρικών Σχολών
 • Καταγωγή από την Πελοπόννησο
 • Ηλικία έως 36 ετών
 • Εγγραφή σε εγκεκριμένο πρόγραμμα Δεύτερου Κύκλου (μεταπτυχιακές) και Τρίτου Κύκλου (διδακτορικές) σπουδών Πανεπιστημίου του εξωτερικού, αναγνωρισμένο από τον επίσημο φορέα της χώρας μας (ΔΟΑΤΑΠ).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις, τα κριτήρια, τα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν για τη χορήγηση των υποτροφιών, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης, μπορείτε να βρείτε στη σχετική ανακοίνωση.

Υποτροφίες του Κληροδοτήματος «ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΡΗΤΣΚΗ» για Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές κατά το Ακαδημαϊκό Έτος 2015-2016 με Καταγωγή από τις Σπέτσες

Το Κληροδότημα «ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΡΗΤΣΚΗ» προκηρύσσει τη χορήγηση, με επιλογή, δύο (02) υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2015 - 2016 για σπουδές Δεύτερου Κύκλου (μεταπτυχιακές) και Τρίτου Κύκλου (διδακτορικές) σε ημεδαπά Πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι. .

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση από τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017 έως και τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας (Ψ.Υ.ΔΗ.ΠΕ.Ε.Κ.) με τους κωδικούς που έχουν ως πιστοποιημένοι χρήστες του Taxisnet.

 

Οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση της υποτροφίας είναι οι εξής:

 • Πτυχίο ημεδαπού Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι.
 • Καταγωγή από τις Σπέτσες
 • Ηλικία έως 36 ετών
 • Εγγραφή σε εγκεκριμένο πρόγραμμα Δεύτερου Κύκλου (μεταπτυχιακές) και Τρίτου Κύκλου (διδακτορικές) σπουδών σε ημεδαπό Πανεπιστήμιο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις, τα κριτήρια, τα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν για τη χορήγηση των υποτροφιών, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης, μπορείτε να βρείτε στη σχετική ανακοίνωση.

Χρηματικά Βραβεία Εστίας Ναυτικών

Δείτε την ανακοίνωση εδώ