Αρχική » Υποτροφίες

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Υποτροφίες ΙΚΥ "Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Επιμελών Φοιτητών/τριών που Ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ)" για το Ακαδημαϊκό Έτος 2016-2017

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), ανταποκρινόμενο στην ανάθεση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, κατ' ελάχιστον 3685 υποτροφίες για όλα τα Τμήματα/Σχολές των ΑΕΙ της χώρας.

Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν αναδρομικά από 1η Οκτωβρίου του 2016 και θα έχουν διάρκεια 9 μήνες. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η Παρασκευή 28 Απριλίου 2017. Οι αιτήσεις θα υποβάλονται μόνο ηλεκτρονικά στην παρακάτω ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδέιας:  https://iky-ypotrofies.it.minedu.gov.gr/

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σχετική ανακοίνωση.

Υποτροφίες της Ιταλικής Κυβέρνησης για Σπουδές στην Ιταλία Ξένων Φοιτητών και Ιταλών που Μένουν Μόνιμα στο Εξωτερικό, για το Ακαδημαϊκό Έτος 2017-2018

Η Ιταλική Κυβέρνηση προκηρύσσει την απονομή υποτροφιών για σπουδές στην Ιταλία σε ξένους φοιτητές, καθώς και σε Ιταλούς φοιτητές που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό, δηλαδή δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Ιταλία, για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών είναι την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προκήρυξη μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Αθήναhttp://www.ambatene.esteri.it/ambasciata_atene/it/.

Επίσης την προκήρυξη μπορείτε να τη βρείτε εδώ στα Αγγλικά και στα Ιταλικά.

Υποτροφίες της Ιταλικής Κυβέρνησης για Σπουδές στην Ιταλία για το Ακαδημαϊκό Έτος 2017-2018

Η Ιταλική κυβέρνηση χορηγεί για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 υποτροφίες σε Έλληνες φοιτητές, οι οποίες μπορούν να έχουν εξάμηνη (6) ή εννεάμηνη (9) διάρκεια (για μεταπτυχιακές σπουδές, διδακτορικό, έρευνα ή σχολές εξειδίκευσης), ή τρίμηνη (3) διάρκεια (για τμήματα ιταλικής γλώσσας και τμήματα εκπαίδευσης δασκάλων ιταλικής γλώσσας).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μόνο ηλεκτρονικά μέχρι την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 (μεσάνυχτα, ώρα Ιταλίας). Σχετικές πληροφορίες για την υποβολή της αίτησης μπορείτε να βρείτε στην πρόσκληση ενδιαφέροντος "CALL FOR APPLICATIONS".

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην ιστοσελίδα της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήναhttp://www.ambatene.esteri.it/ambasciata_atene/it/, καθώς και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας της Ιταλίας:

http://www.esteri.it/mae/ministero/servizi/stranieri/opportunita/borsestudiop_stranieri.html

Για τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων πατήστε εδώ.

Προκηρύξεις 13 Υποτροφιών για Προπτυχιακές Σπουδές, με Διαγωνισμό, για το Ακαδημαϊκό Έτος 2014-2015

Το Τμήμα Υποτροφιών της Διεύθυνσης Κληροδοτημάτων ανακοινώνει:

13 (δεκατρείς) προκηρύξεις  προπτυχιακών υποτροφιώνμε διαγωνισμόγια το πανεπιστημιακό έτος 2014-15

με ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017.

Αναλυτικές πληροφορίες : http://www.uoa.gr/anakoinoseis-kai-ekdhloseis/anakoinoseis/proboli-anakoinwshs/ypotrofies-gia-proptyxiakes-spoydes-me-diagwnismo-pan-ko-etos-2014-2015.html

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 210 368 9131 -34

email : ypotrofies@uoa.gr

 

Υποτροφίες της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου για Εκμάθηση της Αραβικής Γλώσσας για το Έτος 2017

Το Μορφωτικό Κέντρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα προκηρύσσει δύο (2) υποτροφίες εκμάθησης της Αραβικής Γλώσσας, από το Υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης της Αιγύπτου σε αλλοδαπούς υπηκόους για το έτος 2017.

Η υποβολή των αιτήσεων (αίτηση στα αγγλικά, αίτηση στα αραβικά), μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, μπορεί να γίνει μέχρι και την Τρίτη 30 Μαΐου 2017 στο Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου. Οι αιτήσεις των Ελλήνων υποψηφίων θα πρέπει να κατατεθούν ιδιοχείρως ή να αποσταλούν με κούριερ στην διεύθυνση του Μορφωτικού Κέντρου της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Πανεπιστημίου 6, Τ.Κ. 106 71 Αθήνα.

Οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούν οι ενδιαφερόμενοι είναι οι εξής:

 • Ο ενδιαφερόμενος να έχει ολοκληρώσει τη Δευτεροβάθμια ή Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή να είναι ακόμη φοιτητής.
 • Ο ενδιαφερόμενος να έχει κάποια γνώση στην Αραβική Γλώσσα ή να διδάσκεται την Αραβική Γλώσσα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν και τους όρους της υποτροφίας μπορείτε να βρείτε στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα των υποτροφιών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα, στο τηλέφωνο 210 3632824, e-mail: culceneg[at]otenet[dot]gr ή στην ταχυδρομική διεύθυνση Πανεπιστημίου 6, 3ος όροφος.

Προκήρυξη Υποτροφιών για Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα Πανεπιστημίου ADA στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν για το Ακαδημαϊκό Έτος 2017-2018

Το Πανεπιστήμιο ADA στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν προκηρύσσει υποτροφίες στο πλαίσιο του προγράμματος υποτροφιών Alimardan bay Topchubashov για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές. 

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για υποτροφία λήγει τον Απρίλιο του 2017 και αφορά σε υπηκόους από όλες τις χώρες και καλύπτει μόνο το κόστος των διδάκτρων.

Για τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων πατήστε εδώ, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην εξής ιστοσελίδα: www.ada.edu.az/adm2017.

Τρίμηνες Υποτροφίες στο Πλαίσιο του Google Summer of Code

Το Google Summer of Code, παρέχει χρηματοδότηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε φοιτητές για να συνεισφέρουν με κώδικα σε έργα ελεύθερου λογισμικού. Υλοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο και από το 2015 που ξεκίνησε έχουν συμμετάσχει σε αυτό περισσότεροι από 12.000 φοιτητές από 127 χώρες με αποτέλεσμα να παραχθούν περισσότερες από 30.000.000 γραμμές κώδικα για 568 οργανισμούς ανοιχτού λογισμικού.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές που έχουν γνώσεις προγραμματισμού και οι οποίοι θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρία στους τομείς ενδιαφέροντός τους. Οι φοιτητές που θα επιλεγούν πρέπει να συμμετέχουν για 3 μήνες στο πρόγραμμα στο έργο ανοιχτού λογισμικού που θα επιλέξουν να συνεισφέρουν και θα χρηματοδοτηθούν έως 4.800$, μετά από μηνιαία αξιολόγηση.

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), συμμετέχει με 11 έργα ανοιχτού κώδικα και 12 μέντορες και καλεί όσους φοιτητές επιθυμούν να συμβάλλουν σε ένα από τα  έργα, να δηλώσουν συμμετοχή στο GSOC 2017 επιλέγοντας το έργο που ταιριάζει στα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητες τους. Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα έργα του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών, μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους από τη Δευτέρα 20 Μαρτίου έως τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017.

Αναλυτικές πληροφορίες για τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών υπάρχουν διαθέσιμα στο: https://summerofcode.withgoogle.com/organizations/4825634544025600/.

Όσοι φοιτητές ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο GSOC 2017, στα έργα του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών, μπορούν  να στείλουν τις ερωτήσεις τους και να επικοινωνήσουν με τους μέντορες των έργων, μέσω της λίστας opensource-devs@ellak.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Google Summer of Code 2017, τις ημερομηνίες και τις προθεσμίες υποβολής των προτάσεων, δείτε το https://summerofcode.withgoogle.com/how-it-works/.

Υποτροφίες για Νέους Ερευνητές: «Séjours Scientifiques de Haut Niveau» (SSHN) για το 2017

Η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα χορηγεί υποτροφίες μεταδιδακτορικής έρευνας σύντομης διάρκειας, σε νέους Έλληνες επιστήμονες, με την υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας, Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας της Γαλλίας και της εταιρείας Air France.

Η υποτροφία έχει διάρκεια μέχρι 4 (τέσσερις) μήνες και ισχύει για το τρέχον έτος. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υποτροφιών αφορά ερευνητικά πεδία που εντάσσονται στους τομείς της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ελλάδας - Γαλλίας και πιο συγκεκριμένα για τα μέλη του ελληνογαλλικού δικτύου για τη καινοτομία MAZINNOV. Οι τομείς που συγκαταλέγονται στο πρόγραμμα υποτροφιών είναι οι εξής:

 • Ψηφιακές Τεχνολογίες
 • Ενέργεια - Περιβάλλον
 • Γεωπονία - Αγροδιατροφή
 • Βιοτεχνολογίες
 • Υλικά
 • Διάστημα - Αεροναυπηγική

Η υποβολή υποψηφιοτήτων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην εξής ιστοσελίδα: http://www.ifa.gr/el/etudes-en-fr-gen/bourses-de-mobilite-el/bourses-chercheurs-el και ξεκινά από τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017.

Πληροφορίες σχετικά με τα κριτήρια επιλεξιμότητας των ερευνητών και τα κριτήρια επιλογής των προτάσεων μπορείτε να βρείτε στη σχετική ανακοίνωση, ενώ για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στο παρακάτω e-mailbourses[at]ifa[dot]gr

Υποτροφίες Αριστείας για Σπουδές Μεταπτυχιακού Επιπέδου (Master 2) στη Γαλλία

Η Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα  με την υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας, Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας της Γαλλίας και την εταιρεία Air France, θέτει σε λειτουργία ένα πρόγραμμα υποτροφιών Αριστείας, που απευθύνεται σε Έλληνες πτυχιούχους ελληνικών πανεπιστημίων.

Οι υποτροφίες της Γαλλικής Κυβέρνησης σχετίζονται με τους εξής τομείς:

 • Μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου Master 2, ανεξαρτήτως επιστημονικού πεδίου.
 • Συγκεκριμένα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών Master 2 στον τομέα των ψηφιακών τεχνολογιών του πανεπιστημίου Nice-Sophia Antipolis, σε συνεργασία με το κέντρο ερευνών IRINA-Sophia Antipolis.

Επίσης οι παρακάτω 3 Ανώτατες Σχολές προσφέρουν μειωμένα δίδακτρα στα εξής προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών:

 • EUROCOM, Ανώτατη Σχολή Μηχανικών στον τομέα των συστημάτων επικοινωνίας
 • IESEG School of management
 • EDHEC Business school

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Τρίτη 9 Μαΐου 2017.

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των υποτροφιών και την προκήρυξη μπορείτε να βρείτε στη σχετική ανακοίνωση, καθώς και στην ιστοσελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας εδώ. Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την κα Mireille Voyatzi τηλεφωνικά στο 210 3398740 και μέσω e-mail στο mvoyatzi[at]ifa[dot]gr.

8 Προκηρύξεις Μεταπτυχιακών Υποτροφιών Πανεπιστημιακού Έτους 2014 – 2015

Το Τμήμα Υποτροφιών της Διεύθυνσης Κληροδοτημάτων ανακοινώνει 8 προκηρύξεις μεταπτυχιακών υποτροφιών, με διαγωνισμό, για το πανεπιστημιακό έτος 2014 - 2015. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για τις παρακάτω προκηρύξεις μέχρι την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017:

 • Ιωάννου Αλεβιζάτου - Κόντου: τρεις (3) υποτροφίες (pdf)
 • Ματθίλδης Χας Κ. Βαρβαρέσου: μία (1) υποτροφία (pdf)
 • Ελένης Θεοδωρίδου - Stimson: δύο (2) υποτροφίες (pdf)
 • Ελένης Θεοδωρίδου: μία (1) υποτροφία (pdf)
 • Κωνσταντίνου Κριεζή: τρεις (3) υποτροφίες (pdf)
 • Αντωνίου Παπαδάκη: πέντε (5) υποτροφίες (pdf)
 • Σινανίδη Ορέστη: μία (1) υποτροφία (pdf)
 • Περικλέους Φρειδερίκου: πέντε (5) υποτροφίες (pdf)

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις 8 προκηρύξεις και τα δικαιολογητικά των αιτήσεων μπορείτε να βρείτε στη σχετική ανακοίνωση και στην παρακάτω ιστοσελίδα:

http://www.uoa.gr/anakoinoseis-kai-ekdhloseis/proboli-newn/ypotrofies-gia-metaptyxiakes-spoydes-me-diagwnismo-pan-ko-etos-2014-2015.html

Για τυχόν ερωτήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 210 368 9131 - 34 ή στο παρακάτω e-mail: ypotrofies[at]uoa[dot]gr.

Πρόγραμμα Υποτροφιών του Ιδρύματος Matsumae της Ιαπωνίας

Το Διεθνές Ίδρυμα Matsumae προκηρύσσει πρόγραμμα υποτροφιών διάρκειας τριών (3) έως έξι (6) μηνών για τη χρονική περίοδο από τον Απρίλιο του 2018 μέχρι το Μάρτιο του 2019.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο Ίδρυμα μέχρι την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην ιστοσελίδα http://www.mif-japan.org και στην ηλεκτρονική διεύθυνση contact@mif-japan.org. Τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Χορήγηση 1 Υποτροφίας από την Ινδία σε Έλληνες Φοιτητές για το Ακαδημαϊκό Έτος

Η κυβέρνηση της Ινδίας μέσω του Προγράμματος Πολιτιστικών Υποτροφιών του Ινδικού Συμβουλίου Πολιτιστικών Σχέσεων (ICCR) χορηγεί μία (1) υποτροφία σε Έλληνες φοιτητές για δωρεάν σπουδές ανώτατης εκπαίδευσης στην Ινδία.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.iccr.gov.in, καθώς και να επικοινωνήσουν με την Πρεσβεία της Ινδίας στις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις: embassy@indiaembassy.gr ή hoc@indiaembassy.gr.

Τη σχετική ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Χρηματικά Βραβεία Εστίας Ναυτικών

Δείτε την ανακοίνωση εδώ